Ajankohtaista

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö - kevät 2019

One Next To Me
Konsepti ja koreografia: Milla Koistinen

Esitykset:
Perjantaina 31.5. klo 19:00
Lauantaina 1.6. klo 19:00

Kesto: noin 1h (ei väliaikaa)
Liput: 20€ (peruslippu) / 15€ (eläkeläiset) / 10€ (opiskelijat ja työttömät)
Lippuja voi ostaa Holvi-verkkokaupasta sekä ovelta tuntia ennen esitystä.

milla 27.04.2018 12 2 Kuva: Ladislav Zajac

Barker-teatterin kansainvälinen yhteistuotanto One Next To Me nähdään Turussa touko–kesäkuun taitteessa. Tanssiteoksen konseptin ja koreografian on luonut kansainvälistä nousujohteista uraa Berliinissä tekevä koreografi Milla Koistinen. Teosta on esitetty kevään aikana jo Berliinissä ja Salzburgissa. Ennen Turkuun saapumistaan se nähdään Kuopiossa (10.–11.5.), Riihimäellä (17.–18.5.) ja Jyväskylässä (23.5.).

Teos on rakennettu neljän tanssijan ydinryhmälle, viidelle vaihtuvalle ammattilaisesiintyjälle ja ryhmälle paikallisia ei-ammattilaisia. One Next To Me käsittelee hellyyden ja väkivallan välistä suhdetta, niiden fyysistä ilmentymistä ihmiskehossa ja sitä, kuinka ne välittyvät ihmiskehosta toiseen erilaisissa tilanteissa. Teos pohtii valintaa kahden vastakkaisen tilan välillä ja mikä ohjaa meitä tekemään näitä valintoja. Keskiössä ovat kehon reaktiot; kuinka hellyys ilmenee liikkeissä, mitä kehossa tapahtuu sen kohdatessa väkivaltaa? Teos tutkii fyysisen käytöksen leviämistä ihmisjoukoissa, kuinka tarttuvaa ihmisten käytös ja fyysinen olemisen tapa voi olla, ja mitä meissä tapahtuu fyysisellä tasolla, kun olemme vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

One Next To Me pureutuu polarisoitumiseen ja tutkii sitä fyysisyyden kautta. Tanssiteos luottaa taiteen kykyyn muokata ajatteluamme ja synnyttää toivoa ristiriitaistenkin teemojen keskellä tehden katsomiskokemuksesta ainutlaatuisen.

"People are mostly layers of violence and tenderness wrapped like bulbs, and it is difficult to say what makes them onions or hyacinths."
- Eudora Welty

Konsepti ja koreografia: Milla Koistinen
Esiintyjät: Fanny Didelot, Elton Petri, Nathalie Baert, Àngel Duran Muntada, Riikka Puumalainen (Tanssiteatteri Minimi), Elina Häyrynen (Tanssiryhmä Off/Balance), Terhi Kuokkanen (Tanssiryhmä Off/Balance), Sakari Saikkonen, Olli Lautiola sekä ryhmä paikallisia avustajia.
Musiikki: Paul Valikoski
Lavastus ja valosuunnittelu: Ladislav Zajac
Dramaturgia: Synne Behrndt
Puvustus: Lee Méir, Judith Förster
Tuottajat: Jana Lüthje (M.i.C.A. – Movement in Contemporary Art), Milla Koistinen
Tuotanto: Barker-teatteri, Tanssiteatteri Minimi (Kuopio), Tanssiryhmä Off/Balance (Jyväskylä), 4.15 Performance Platform (Salzburg)
Yhteistyössä: Riihimäen Teatteri
Rahoitus: Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Koneen Säätiö, Hauptstadkulturfonds Berlin, STADT:SALZBURG Magistrat, Kultur, Bildung und Wissen Land Salzburg, Abteilung Kultur, Bildung und Gesellschaft,
The Finnish tour is supported by the NATIONALES PERFORMANCE NETZ International Guest Performance Fund for Dance, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media.

Traileri: https://vimeo.com/315635701

milla 27.04.2018 28

Kuva: Ladislav Zajac

-------------------------------

RESIDENSSIUUTISIA!

Barker-teatterin vuoden 2019 tanssitaiteen residenssiin valittiin:

NOM KOLLEKTIV: Koreografi Jaakko Nieminen, esiintyjät Jouni Majaniemi ja Aino Voutilainen sekä valosuunnittelija Mika Haaranen.

Koreografi - tanssija Avidan Ben giat ( IL ) sekä tanssija Maria Nurmela.

Turun alueelta valittiin työryhmä: Koreografi-tanssija Tuija Lappalainen, tanssija Maria Mäkelä sekä valosuunnittelija Aku Lahti.
Hakemuksia saapui 19 kpl.  Onnittelut valituille taiteilijoille!

Barker-teatterin tanssitaiteen residenssiä on järjestetty vuodesta 2007.


TANSSIN JA SIRKUKSEN MAINETEKOPALKINTO  BARKER-TEATTERILLE

Suomen tanssi -ja sirkustaiteilijat ry myönsi vuoden 2016 tanssin ja sirkuksen mainetekopalkinnon
Barker-teatterille,Turun vapaan taiteen näyttämölle.
Palkinto luovutettiin Thalia-gaalassa Espoon Kaupunginteatterissa 14.3.2016

Perustelut
Barker-teatteri on tehnyt pitkäaikaista työtä tanssi - ja sirkustaiteen hyväksi.Se edustaa ennakkoluulotonta, taiteiden ja taiteilijoiden välistä vuorovaikutuksen areenaa.Monipuolisen taiteen ja verkostoitumisen paikkana Barker palvelee turkulaista,suomalaista ja omalta osaltaan myös kansainvälistä tanssi- ja sirkustaidekenttää.


Ajo-ohjeet Barker-teatterille (klikkaa kartta suuremmaksi)

ajo-ohjeet barker-teatterille